Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Vols rebre informació dels propers processos? - Activa la recepció de butlletins de la plataforma!

Ajuda

Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.

Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.

Feminitzem l'espai públic 2023 - 2024

Procés participatiu per triar el nom de la rotonda d'entrada a Vacarisses

Quant a aquest procés

Feminització de l’espai públic

L’Ajuntament i un grup d'alumnes de l’Institut proposen canviar el nom del carrer Víctor Català pel de Caterina Albert Paradís, a més d’escollir com s’anomenarà la rotonda d’accés a Vacarisses.

Fruit d'un acord entre la regidoria de Feminismes i l'Institut de Vacarisses, l’alumnat del projecte Erasmus ha proposat a la regidoria de Feminismes canviar el nom d’un carrer per contribuir a feminitzar l’espai públic i visibilitzar les dones que formen part de la nostra història i que mereixen un reconeixement per les seves fites. En aquesta ocasió, s’ha escollit substituir el nom del carrer Víctor Català pel de Caterina Albert Paradís. De fet, aquest és el nom real de l’escriptora catalana que publicava amb un pseudònim masculí per ser reconeguda en el món literari. Caterina Albert va ser escriptora, poeta, pintora, escultora i dibuixant. La força del seu estil i la gran riquesa lèxica són elements definitoris del conjunt de les seves obres.


Des de l’institut, també s’ha treballat en el procés participatiu per escollir un nom per a la rotonda de l’accés principal al nostre municipi. De la primera tria n’han sortit les següents propostes:

Dolors Aleu (1857-1913), la primera metgessa catalana i de l’Estat

Pepa Colomer (1913-2004), la primera aviadora de Catalunya

Teresa Claramunt (1862-1931), activista anarquista i sindicalista catalana

El següent pas serà votar la proposta preferida, a través de la plataforma Participa311. Les votacions, obertes a tota la població, es podran fer entre el 15 de gener i el 15 de febrer de 2024, i els resultats es faran públics en un acte el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. D’aquesta manera, continua l’aposta de l’Ajuntament per feminitzar els espais públics de Vacarisses. Al 2016, es va posar nom a la Plaça de la Dona; el 2017, tres dones donaven nom a les sales de la sotacoberta del Castell; el 2018 i mitjançant un procés participatiu, es va proposar i escollir el nom de Muriel Casals per a l’avinguda d’accés a Vacarisses, i un any més tard, va ser el torn de la plaça que hi ha al carrer Rossinyol i que va rebre el nom de la llevadora vacarissana Amàlia Utset.

Referència: vacarisses-PART-2023-01-1019

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir