Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Vols rebre informació dels propers processos? - Activa la recepció de butlletins de la plataforma!

Canvis a "2019.12.16 SESSIÓ PLENÀRIA"

Avatar: Participant eliminada Participant eliminada

Descripció (Català)

  • -

    ACTA SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL DE VILA DE VACARISSES

     

    DATA: dilluns, 16 de desembre de 2019

    HORA: 19:00h

    LLOC: Sala Cups

     

    Sessió oberta

    Aproximadament assisteixen a la reunió unes 35 persones

     

    Punts de l’ordre del dia:

     

               Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

     

    1.     Seguretat / Robatoris

    Efectius policials disponibles, càmeres, denúncies que hi ha hagut, etc... Assistència d’un agent per part dels mossos entès en la matèria.

     

    2.     Transport Públic. Quina és la situació actual, quina és l’oferta que s’està donant des de l’Ajuntament i quines alternatives es podrien oferir (carrils bici, camins a l’escola, camins entre urbanitzacions....).

     

    3.     Plaga de puces a Font de l’Orpina. Què ha passat? Que s’ha fet? Quines mesures es poden prendre?

     

    4.     Precs i preguntes


    Iniciem la sessió a les 19:10h. El responsable de la secretaria tècnica informa de l’ordre del dia acordat per la Comissió Permanent. Es demana si hi ha cap al·legació a l’acta de la sessió anterior informant que si ningú diu el contrari es donarà per aprovada. S’aprova l’acta i es procedeix a la presentació de l’agent de mossos que ha assistit a la reunió a petició de l’Ajuntament per aclarir i aportar informació respecte el primer punt de l’ordre del dia.

     

    1. L’agent de mossos explica que hi ha hagut un augment generalitzat de robatoris, que aquesta situació no només s’està vivint a Vacarisses, que ja fa anys, en èpoques d’hivern quan el dia és més curt i hi ha menys hores de llum hi ha un augment d’assalts a les propietats privades i que és generalitzat a tota la comarca posant com a exemples ciutats com Terrassa o pobles com Matadepera.

    Explica que hi ha agents de paisà treballant al territori i que potser per això la presència policial no és perceptible però que s’està treballant.

    S’indica que si per part dels veïns i veïnes es detecten moviments sospitosos que no es dubti en trucar al 112.

    S’explica que actualment no hi ha casos de robatoris amb violència, que bàsicament s’espera a que no hi hagi ningú a les cases i que es forcen finestres de la cuina o del lavabo i busquen joies i diners.

    Es creu que els autors dels robatoris són gent no fitxada i que operen molt ràpidament.

    Per part de la policia es demana col·laboració ciutadana.

    D’entre els assistents es demana per les càmeres que s’han instal·lat. L’agent de mossos explica que és una eina més de seguretat i que, com més mesures sempre serà millor tot i que tampoc es vol crear una alerta innecessària.

    També s’exposa que hi ha moltes cases sense cap tipus de mesura de seguretat i que sovint es tracta de segones residències fets que faciliten la feina als lladres.

    L’agent de mossos afegeix, finalment, que els recursos que tenen són els que són, que s’han convocat noves places i que, per tant, es disposarà de més efectius però que el territori que cobreixen és molt extens i que és cert que hi ha hagut un increment del nombre de robatoris durant els mesos d’octubre i novembre respecte l’any passat. Explica, també, que s’estan fent reforços policials, que la col·laboració ciutadana és imprescindible i que cal posar denúncia per que quedi constància.

     

    Per part dels assistents s’apunta que el 112 és molt poc àgil, que sembla que alguns efectius no s’atreveixen a enfrontar-se amb els delinqüents i que no s’enxampa mai a ningú.

    L’agent de mossos respon que Vacarisses és un municipi molt gran amb nuclis disseminats, que es prenen mesures quan es detecten punts crítics i que no és veritat que no s’enxampi mai a ningú.

    S’insisteix amb la idea de la col·laboració i la informació que es pugui proporcionar i ens les mesures que es puguin prendre com ara els sistemes de videovigilància.

    S’explica que les càmeres que s’han instal·lat detecten matrícules i les converteixen en dades que es creuen.

    D’entre els assistents es planteja el tema dels okupes i pregunten com s’ha d’actuar si ens entren a casa.

    S’explica que si qui ocupa s’hi estableix es necessita una ordre judicial per fer-los fora. L’agent de mossos diu que cada ajuntament aplica l apolítica que vol, que la legislació actual tampoc ajuda gaire. Comenta que si ens okupen l’habitatge, amb les càmeres podem demostrar quan han entrat.

    El Regidor de Participació Ciutadana informa que hi ha una aplicació per a dispositius mòbils que permeten fer un avís silenciós. L’agent de mossos explica que cada vegada hi ha més tecnologia de prevenció i alerta.

    D’entre els assistents es pregunta si és legal fer fotos pel carrer i l’agent de mossos respon que sí, que si veus algú saltant una tanca d’una casa pots fotografiar-lo. Es pregunta, també, si les mossos tenen algun recorregut establert pel municipi. L’agent explica que el cos té agents de paisà que operen al municipi i que intenten repartir els efectius de que disposen per tota la comarca i en especial pobles com Vacarisses, Rellinars, Viladecavalls o Matadepera però que finalment s’arriba fins allà on s’arriba, que es disposa de 6 patrulles i que la intenció és incorporar més agents. Insisteix que no ho hem de posar fàcil a aquells que volen cometre robatoris i que, per tant, totes les mesures de seguretat que puguem instal·lar ens ajudaran a prevenir robatoris (programadors d’encesa de llums, alarmes, avisos, grups de whatsapp...).

    L’agent demana si hi ha més preguntes i com que ningú demana més informació s’acomiada indicant que queda a la nostra disposició per qualsevol tema o informació que ell pugui aclarir o aportar.

     

     

    1. Arribats a aquest punt, el Regidor de Participació Ciutadana que també ho és de Mobilitat explica que el bus és un servei molt car i que malauradament no podem disposar d’un autobús amb moltes línies, que fins ara s’han anat adaptant i variant horaris per intentar donar la millor resposta als usuaris.

     

    Entre els assistents es pregunta si tornaran a posar la línia del dissabte i el Regidor diu que, en principi no, que l’autobús anava pràcticament buit però que tot i així s’està parlant amb TGO (l’operador) i l’AMTU (l’Associació de Municipis amb Transport Urbà) per fer un estudi i demanar assessorament. El Regidor afegeix que tot indica que s’ha d’anar cap el TAD (Transport a demanda) i que, sota demanada es dona un servei ja que ens municipis com el nostre poder donar un bon servei és complicat.

    Algú més dels assistents comenta que s’han de lligar els horaris dels busos amb els trens i també que es podria aposta pel car-sharing (compartir cotxe), que hi ha algunes aplicacions en aquest sentit. EL Regidor respon que tot es pot estudiar, que de fet, el car-sharing ja s’havia proposat i no va tenir èxit. Afegeix que també es contempla fer rutes amb carril-bici i enllaçar urbanitzacions per camins, que totes aquestes mesures es despendran de l’estudi que haurà de contemplar les diferents necessitats i optimitzar els recursos. La intenció és realitzar una enquesta per conèixer les necessitats.

    Entre els assistents es demana que s’ampliïn les freqüències de tren però s’explica que Terrassa i Manresa pressionen per tenir més trens directes. Que això també depèn dels usuaris.

    S’explica que a Viladecavalls i a Sant Miquel de Gonteres s’estan recollint signatures per aconseguir més freqüència de trens. Que caldria treballar conjuntament administracions i societat civil per aconseguir-ho. Que potser la manera seria crear una comissió sectorial de transport públic però no es concreta com ni qui l’hauria d’impulsar.

     

    1. Arran del tercer punt proposat a l’ordre del dia, s’explica la plaga de puces que s’ha localitzat a la zona de la Font de l’Orpina entre els mesos d’octubre i novembre. Què ha originat l’aparició de la plaga? Que s’ha fet i com s’ha actuat? i quines mesures es poden prendre.

    Previ a la reunió d’avui es sol·licita un informe tècnic al departament de Sanitat de l’Ajuntament on s’informa que davant les queixes que es reben arran de la presència de puces al camí de Castellet que va cap a Font de l’Orpina i als boscos propers es realitza una inspecció del lloc i es comprova l’existència de puces. Fent la inspecció es detecta que al costat del focus hi ha una granja amb un ramat de cabres. Es fan les comprovacions pertinents de salubritat del ramat de cabres i de la seva identificació com a nucli zoològic inscrit al Departament de Ramaderia, Pesca i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. També es comprova que és una finca privada en la qual s’hi desenvolupen diferents activitats contemplades dins la legalitat vigent.

    Es truca al Departament de Sanitat de la Diputació de Barcelona per demanar informació i veure les possibles actuacions que es poden portar a terme. El Departament explica que, al tractar-se d’una zona oberta i privada l’Ajuntament no té cap competència però es recomana parlar amb els propietaris. Es parla amb els propietaris de la finca. Sembla que el focus de la plaga es localitza al lloc on s’aboquen els excrements de les cabres i s’arriba a l’acord de retirar els excrements a un altre lloc més allunyat del camí. S’observa que fer un tractament en un lloc obert en mig del bosc no és ni eficaç ni efectiu.

    A part, els propietaris informen que el ramat de cabres s’ha venut i que en pocs dies ja no estarà a la finca. Si no hi ha ramat desapareixerà la plaga.

    Intervé la Regidora de Sanitat complementant alguna informació que es desprèn de l’informe tècnic. Sense més observacions es dona el punt per tancat.

     

    1. S’obre el torn de precs i preguntes. Entres els assistents es comenten certs aspectes del punts anteriors. Es demana que s’intervingui de manera ordenada per tal de poder-nos escoltar. Es comenten diferents temes d’interès que es traslladaran a la Comissió Permanent per tal que valori d’incloure’ls a l’ordre del dia de les properes sessions plenàries o bé que estableixi prioritats per tal d’anar-los treballant.

    Els diferents temes són:

     

    -         Permisos i autoritzacions per fer foc i cremes de rostolls.

    -         Normativa que regula i perill que representen els caçadors a les zones de Can Serra i Sant Salvador de les Espases (vedats i zones habilitades) i restes de cartutxos que queden al bosc.

    -         Accés de 4x4 i vehicles motoritzats a les zones verdes.

    -         Fogueres, focs d’artifici i coets durant la revetlla de Sant Joan i els dies previs i posteriors.

    -         Presència de porcs senglars i les mesures que es poden prendre.

    -         Mesures per tal d’evitar que la gent gran es vegi obligada a marxar de Vacarisses a viure a un altre municipi.

     

    Quan son un quart de deu de la nit es dona per acabada sessió.

     

  • +

    ACTA SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL DE VILA DE VACARISSES

    DATA: dilluns, 16 de desembre de 2019

    HORA: 19:00h

    LLOC: Sala Cups

     Sessió oberta

    Aproximadament assisteixen a la reunió unes 35 persones

    Punts de l’ordre del dia:

    1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.
    2. Seguretat / Robatoris
    3. Efectius policials disponibles, càmeres, denúncies que hi ha hagut, etc... Assistència d’un agent per part dels mossos entès en la matèria. 
    4. Transport Públic. Quina és la situació actual, quina és l’oferta que s’està donant des de l’Ajuntament i quines alternatives es podrien oferir (carrils bici, camins a l’escola, camins entre urbanitzacions....).
    5. Plaga de puces a Font de l’Orpina. Què ha passat? Que s’ha fet? Quines mesures es poden prendre?
    6. Precs i preguntes


    Iniciem la sessió a les 19:10h. El responsable de la secretaria tècnica informa de l’ordre del dia acordat per la Comissió Permanent. Es demana si hi ha cap al·legació a l’acta de la sessió anterior informant que si ningú diu el contrari es donarà per aprovada. S’aprova l’acta i es procedeix a la presentació de l’agent de mossos que ha assistit a la reunió a petició de l’Ajuntament per aclarir i aportar informació respecte el primer punt de l’ordre del dia.

    L’agent de mossos explica que hi ha hagut un augment generalitzat de robatoris, que aquesta situació no només s’està vivint a Vacarisses, que ja fa anys, en èpoques d’hivern quan el dia és més curt i hi ha menys hores de llum hi ha un augment d’assalts a les propietats privades i que és generalitzat a tota la comarca posant com a exemples ciutats com Terrassa o pobles com Matadepera.

    Explica que hi ha agents de paisà treballant al territori i que potser per això la presència policial no és perceptible però que s’està treballant.

    S’indica que si per part dels veïns i veïnes es detecten moviments sospitosos que no es dubti en trucar al 112.

    S’explica que actualment no hi ha casos de robatoris amb violència, que bàsicament s’espera a que no hi hagi ningú a les cases i que es forcen finestres de la cuina o del lavabo i busquen joies i diners.

    Es creu que els autors dels robatoris són gent no fitxada i que operen molt ràpidament.

    Per part de la policia es demana col·laboració ciutadana.

    D’entre els assistents es demana per les càmeres que s’han instal·lat. L’agent de mossos explica que és una eina més de seguretat i que, com més mesures sempre serà millor tot i que tampoc es vol crear una alerta innecessària.

    També s’exposa que hi ha moltes cases sense cap tipus de mesura de seguretat i que sovint es tracta de segones residències fets que faciliten la feina als lladres.

    L’agent de mossos afegeix, finalment, que els recursos que tenen són els que són, que s’han convocat noves places i que, per tant, es disposarà de més efectius però que el territori que cobreixen és molt extens i que és cert que hi ha hagut un increment del nombre de robatoris durant els mesos d’octubre i novembre respecte l’any passat. Explica, també, que s’estan fent reforços policials, que la col·laboració ciutadana és imprescindible i que cal posar denúncia per que quedi constància.

    Per part dels assistents s’apunta que el 112 és molt poc àgil, que sembla que alguns efectius no s’atreveixen a enfrontar-se amb els delinqüents i que no s’enxampa mai a ningú.

    L’agent de mossos respon que Vacarisses és un municipi molt gran amb nuclis disseminats, que es prenen mesures quan es detecten punts crítics i que no és veritat que no s’enxampi mai a ningú.

    S’insisteix amb la idea de la col·laboració i la informació que es pugui proporcionar i ens les mesures que es puguin prendre com ara els sistemes de videovigilància.

    S’explica que les càmeres que s’han instal·lat detecten matrícules i les converteixen en dades que es creuen.

    D’entre els assistents es planteja el tema dels okupes i pregunten com s’ha d’actuar si ens entren a casa.

    S’explica que si qui ocupa s’hi estableix es necessita una ordre judicial per fer-los fora. L’agent de mossos diu que cada ajuntament aplica l apolítica que vol, que la legislació actual tampoc ajuda gaire. Comenta que si ens okupen l’habitatge, amb les càmeres podem demostrar quan han entrat.

    El Regidor de Participació Ciutadana informa que hi ha una aplicació per a dispositius mòbils que permeten fer un avís silenciós. L’agent de mossos explica que cada vegada hi ha més tecnologia de prevenció i alerta.

    D’entre els assistents es pregunta si és legal fer fotos pel carrer i l’agent de mossos respon que sí, que si veus algú saltant una tanca d’una casa pots fotografiar-lo. Es pregunta, també, si les mossos tenen algun recorregut establert pel municipi. L’agent explica que el cos té agents de paisà que operen al municipi i que intenten repartir els efectius de que disposen per tota la comarca i en especial pobles com Vacarisses, Rellinars, Viladecavalls o Matadepera però que finalment s’arriba fins allà on s’arriba, que es disposa de 6 patrulles i que la intenció és incorporar més agents. Insisteix que no ho hem de posar fàcil a aquells que volen cometre robatoris i que, per tant, totes les mesures de seguretat que puguem instal·lar ens ajudaran a prevenir robatoris (programadors d’encesa de llums, alarmes, avisos, grups de whatsapp...).

    L’agent demana si hi ha més preguntes i com que ningú demana més informació s’acomiada indicant que queda a la nostra disposició per qualsevol tema o informació que ell pugui aclarir o aportar.

    Arribats a aquest punt, el Regidor de Participació Ciutadana que també ho és de Mobilitat explica que el bus és un servei molt car i que malauradament no podem disposar d’un autobús amb moltes línies, que fins ara s’han anat adaptant i variant horaris per intentar donar la millor resposta als usuaris.

    Entre els assistents es pregunta si tornaran a posar la línia del dissabte i el Regidor diu que, en principi no, que l’autobús anava pràcticament buit però que tot i així s’està parlant amb TGO (l’operador) i l’AMTU (l’Associació de Municipis amb Transport Urbà) per fer un estudi i demanar assessorament. El Regidor afegeix que tot indica que s’ha d’anar cap el TAD (Transport a demanda) i que, sota demanada es dona un servei ja que ens municipis com el nostre poder donar un bon servei és complicat.

    Algú més dels assistents comenta que s’han de lligar els horaris dels busos amb els trens i també que es podria aposta pel car-sharing (compartir cotxe), que hi ha algunes aplicacions en aquest sentit. EL Regidor respon que tot es pot estudiar, que de fet, el car-sharing ja s’havia proposat i no va tenir èxit. Afegeix que també es contempla fer rutes amb carril-bici i enllaçar urbanitzacions per camins, que totes aquestes mesures es despendran de l’estudi que haurà de contemplar les diferents necessitats i optimitzar els recursos. La intenció és realitzar una enquesta per conèixer les necessitats.

    Entre els assistents es demana que s’ampliïn les freqüències de tren però s’explica que Terrassa i Manresa pressionen per tenir més trens directes. Que això també depèn dels usuaris.

    S’explica que a Viladecavalls i a Sant Miquel de Gonteres s’estan recollint signatures per aconseguir més freqüència de trens. Que caldria treballar conjuntament administracions i societat civil per aconseguir-ho. Que potser la manera seria crear una comissió sectorial de transport públic però no es concreta com ni qui l’hauria d’impulsar.

    Arran del tercer punt proposat a l’ordre del dia, s’explica la plaga de puces que s’ha localitzat a la zona de la Font de l’Orpina entre els mesos d’octubre i novembre. Què ha originat l’aparició de la plaga? Que s’ha fet i com s’ha actuat? i quines mesures es poden prendre.

    Previ a la reunió d’avui es sol·licita un informe tècnic al departament de Sanitat de l’Ajuntament on s’informa que davant les queixes que es reben arran de la presència de puces al camí de Castellet que va cap a Font de l’Orpina i als boscos propers es realitza una inspecció del lloc i es comprova l’existència de puces. Fent la inspecció es detecta que al costat del focus hi ha una granja amb un ramat de cabres. Es fan les comprovacions pertinents de salubritat del ramat de cabres i de la seva identificació com a nucli zoològic inscrit al Departament de Ramaderia, Pesca i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. També es comprova que és una finca privada en la qual s’hi desenvolupen diferents activitats contemplades dins la legalitat vigent.

    Es truca al Departament de Sanitat de la Diputació de Barcelona per demanar informació i veure les possibles actuacions que es poden portar a terme. El Departament explica que, al tractar-se d’una zona oberta i privada l’Ajuntament no té cap competència però es recomana parlar amb els propietaris. Es parla amb els propietaris de la finca. Sembla que el focus de la plaga es localitza al lloc on s’aboquen els excrements de les cabres i s’arriba a l’acord de retirar els excrements a un altre lloc més allunyat del camí. S’observa que fer un tractament en un lloc obert en mig del bosc no és ni eficaç ni efectiu.

    A part, els propietaris informen que el ramat de cabres s’ha venut i que en pocs dies ja no estarà a la finca. Si no hi ha ramat desapareixerà la plaga.

    Intervé la Regidora de Sanitat complementant alguna informació que es desprèn de l’informe tècnic. Sense més observacions es dona el punt per tancat.

    S’obre el torn de precs i preguntes. Entres els assistents es comenten certs aspectes del punts anteriors. Es demana que s’intervingui de manera ordenada per tal de poder-nos escoltar. Es comenten diferents temes d’interès que es traslladaran a la Comissió Permanent per tal que valori d’incloure’ls a l’ordre del dia de les properes sessions plenàries o bé que estableixi prioritats per tal d’anar-los treballant.

    Els diferents temes són:

    • Permisos i autoritzacions per fer foc i cremes de rostolls.
    • Normativa que regula i perill que representen els caçadors a les zones de Can Serra i Sant Salvador de les Espases (vedats i zones habilitades) i restes de cartutxos que queden al bosc.
    • Accés de 4x4 i vehicles motoritzats a les zones verdes.
    • Fogueres, focs d’artifici i coets durant la revetlla de Sant Joan i els dies previs i posteriors.
    • Presència de porcs senglars i les mesures que es poden prendre.
    • Mesures per tal d’evitar que la gent gran es vegi obligada a marxar de Vacarisses a viure a un altre municipi.


    Quan son un quart de deu de la nit es dona per acabada sessió.

     

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir